Danmarks Vision støtter Borgerforslaget om:


Væk med Gensidig Forsørgerpligt

I Danmarks Vision mener vi, at alle skal have mulighed for at skabe deres egen lykke og ret til at skabe trygge økonomiske rammer for sig selv og sin familie. 


Desværre gælder dette ikke for alle her i Danmark. Hvis du er gift eller samboende bliver I ramt af den gensidig forsørgerpligt, når en af Jer bliver folkepensionist eller eventuelt førtidspensionist. 


Fjernelse af den gensidig forsøgerpligt har flere gange været forsøgt afskaffet og hver gang nedstemt. Begrundelsen har været - Det er for dyrt at afskaffe denne regel. 


I Danmarks Vision har vi set regnestykket for hvor meget gensidig forsøgerpligt koster den danske stat. Hver gang en familie, som bliver ramt af gensidig forsøgerpligt, lader sig skille koster det penge. Penge som du og jeg skal betale via vores skat. 


Disse videoer viser et regnestykke for en gennemsnit familie i København, som bliver ramt af den gensidig forsørgerpligt, da den ene bliver førtidspensionist, og efterfølgende hvad det betyder når man bliver folkepensionist. 


Når du har set videoerne og enig i, at bevarelsen af denne regel er en omkostning for det danske samfund, må du gerne støtte Borgerforslaget: Væk med Gensidig Forsøgerpligt. Har du spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at skrive til os på mail. På forhånd tak

Danmarks VisionOpdatering juni 2021:

Vi har delt borgerforslaget det op i to borgerforslag - hhv førtidspensionister og folkepensionister da argumenterne er forskellige - det er vigtigt at støtte begge forslag for alle skal have ret til at få det fjernet.


JA TAK TIL FAMILER OG NEJ TAK TIL KÆRLIGHEDSSKAT FOR FØRTIDSPENSIONISTER (borgerforslag.dk)